Mijn favorieten

Nieuwbouw 4 dingen waar je vóór oplevering mee moet beginnen

Nieuwbouwwoning? 4 dingen waar je ruim voor de oplevering mee moet beginnen.

Ingeloot voor een nieuwbouwwoning? Gefeliciteerd! De voorpret kan beginnen, al lijkt de uiteindelijke oplevering nog wel ver weg. Wat doe je in de tussentijd? Nou, dit bijvoorbeeld:

Maak een schema met belangrijke data

Vaak onthoud je alleen de opleverdatum. Maar data waarop je keuzes moet aanleveren met betrekking tot definitieve indeling, elektropunten en keuken en badkamer zijn cruciaal om stress te voorkomen. Verhuis je niet alleen? Denk dan ook aan data die voor gezinsleden belangrijk kunnen zijn: afscheid nemen op school, vrij nemen van je werk om te klussen/verhuizen, hulp inschakelen (wanneer heb je wie nodig) en niet te vergeten: je housewarming ;).

Maak een verhuischecklist

Adreswijzigingen (ook van je gechipte huisdier) verstuur je digitaal of via de post, maar in beide gevallen heb je (mail-)adressen nodig. Verzamel die op tijd met een handige tool als https://mailbook.nl. Easy does it. 

Wanneer moet je wat opzeggen, verhuizen of aanvragen? Hoe zit dat met internet, gas, water, licht? Check het, zet het in je schema (zie punt 1) en je bent volledig in control.

Verhuis je naar een nieuwe gemeente? Dan komt er nog veel meer bij kijken. Een nieuwe huisarts, tandarts, sportschool, kinderopvang en ga zo maar door. Zeker weten dat je niets vergeet? Online vind je diverse checklists, bijv. die van De Consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/test/nieuw-huis/verhuischecklist. Afvinken maar!

Verzekeringen

Als je een huis koopt, krijg je te maken met een aantal verplichte en noodzakelijke verzekeringen, zoals de overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekering. Maar waar moet je op letten? Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij brengen je graag in contact met een onafhankelijke intermediair. Een mailtje naar info@leverink-assen.nl is voldoende.

Inrichten

Het lijkt nu wellicht nog ver weg, maar voor je het weet is het zo ver: je mag inrichten! Voor de een een feestje, voor de ander start daar de paniek. In welke categorie jij je ook bevindt, start op tijd. Zeker met het bepalen van elektropunten is een tijdige indeling wel handig. Waar ga je eten? Waar lees je graag een boek en wil je plaats voor een extra leeslamp? Hoe valt het licht de woning binnen? Heb je bijzondere hobby’s waar je rekening mee moet houden? Neem je iets uit je huidige interieur mee? Hoe maak je er dan een mooie geheel van met nieuwe items? Een lichtplan, kleuradvies en interieurtips wil je in een vroeg stadium. Trust us! Alle opties staan nu nog open. Profiteer daarvan. Hulp nodig? Bel eens met Interieurstylist Renk van der Deen voor vrijblijvend advies. Gegevens vind je op www.renkvanderdeen.nl. Zo wordt jouw nieuwe huis een echt ‘thuis’.

Geniet van de voorpret! 

Team L&A