Mijn favorieten

Kleur in je interieur

Kleur in je interieur

 

Met witte muren en plafonds in je woning sla je nooit de plank mis, denk je misschien wel. Dan past het altijd waar je de ruimtes ook maar mee inricht. En wil je een keer verandering qua meubels en accessoires, dan blijf je flexibel. Helemaal waar! 

Maar wit is stiekem toch wel heel erg wit. Durf kleur te bekennen en laat kleur je woning nog meer tot zijn recht komen. Hoe? We geven je wat tips.

 

STAP 1

Waak ervoor je nieuwe kleur in een bouwmarkt of verfwinkel te kiezen, waar het licht heel anders is dan thuis. Je loopt dan het risico dat de kleur thuis ineens veel lichter of donkerder is dan dat je in gedachte had. Neem daarom altijd staaltjes mee en maak de definitieve keuze thuis.

 

GRIJS

Grijs is het nieuwe wit. Say what? Ja, niets is zo neutraal als grijs en het is er in ontelbare tinten. Zacht grijs combineer je makkelijk met kleur in accessoires en andere eyecatchers in huis. Maar kies je bijvoorbeeld voor antraciet op je kozijnen met witte muren (of voor antraciet op de muur met witte kozijnen), dan krijg je een krachtig geheel. Je zult versteld staan van het effect!

 

BAM!

Kies voor 1 blikvanger in huis en kleur één muur in een uitgesproken kleur. Houd de rest neutraal en rustig en laat jouw gekozen kleur terugkomen in de accessoires. Door het gebruik van warme kleuren creëer je een intieme sfeer en wordt de ruimte optisch kleiner. Lichte, koude kleuren geven juist meer ruimte.

 

BUITEN NAAR BINNEN

Kies je voor een groene kleur, dan zul je zien dat je energie in huis haalt. Zeker in de zomer! Combineer het met natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan en kleed het aan met mooie planten. Geen groene vingers? Geen nood. Hier vind je een overzicht van planten die het zelfs bij jou wel redden: 

http://www.wooninspiraties.com/kamerplanten-weinig-licht-aandacht/

 

60/30/10-regel

Met de 60/30/10-regel zorg je voor een harmonieus interieur. En daar hoef je alles behalve een wiskundig genie voor te zijn. Het idee is namelijk heel simpel: 60 procent bestaat uit een dominante kleur (bijvoorbeeld de muren), 30 procent uit een secundaire kleur (denk aan de bank) en de laatste 10 procent gebruik je om uit te pakken met een accentkleur (de kussens op de bank). That’s it. Hebben we niet zelf bedacht. Kwamen we tegen op Roomed. Kijk hier naar de praktijkvoorbeelden om inspiratie op de te doen: https://roomed.nl/kleuren-kiezen-60-30-10/.

 

Voor het aanbrengen van kleur is wel wat lef nodig. Maar laten we realistisch zijn: een muur is zo overgeschilderd, dus wat kan je gebeuren? ;) Experimenteer! Mocht je toch professioneel advies willen, vraag dan eens een vrijblijvend gesprek aan bij Renk van der Deen Interieuradvies. Hij komt zelfs bij je thuis voor advies op maat! Zijn contactgegevens vind je hier: www.renkvanderdeen.nl.