Mijn favorieten

Voor mij geen charmant huis uit 1900!

“Voor mij geen charmant huis uit 1900. Hoe strakker en moderner, hoe beter!’’
 
Nieuwbouw is hip, niet iedereen is meer gecharmeerd van een oud huis uit 1900 met authentieke details.
 
Ik ben Iris (23) kom uit Enschede, heb bij Leverink en Assen mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd, mijn huis verkocht én ben sinds kort werkzaam hier. Ik wil jullie graag vertellen hoe ik het heb ervaren om mijn eerste woning te verkopen, een nieuwbouwwoning aan te kopen en alles wat daarbij komt kijken.
 
Toeval bestaat niet, op het moment dat ik mijn afstudeeronderzoek bij Leverink en Assen kwam uitvoeren, werd de start verkoop van een nieuwe fase aangekondigd in de wijk Beekwoude in Enschede. Dit was vlakbij onze toenmalige woning waar we met veel plezier woonden. Eigenlijk waren we helemaal niet op zoek naar een nieuwe woning, maar de voordelen van nieuwbouw bleven toch in onze gedachten:
- Alles is nieuw, dus je hebt geen achterstallig onderhoud;
- In de eerste jaren heb je lage onderhoudskosten;
- Je kunt de indeling en de afbouw beïnvloeden;
- Elektra, verwarming en isolatie zijn naar de laatste maatstaven;
- Keuken en badkamer kun je zelf kiezen.
 
Nadat we hier veel over hebben gesproken met onze ouders, met elkaar en vrienden hebben we toch besloten om ons in te schrijven via de website van het project zodat je in ieder geval op de hoogte werd gehouden over de ontwikkelingen.
 
Wat een geluk dat ik juist in die periode mijn afstudeeronderzoek bij een makelaarskantoor uitvoerde. Op deze manier kwam ik gemakkelijk aan informatie op financieel vlak en op bouwkundige vlak. Uiteindelijk was ik verkocht én mijn vriend had ik inmiddels ook overtuigd! HELP en nu? Onze toenmalige woning moest wel verkocht worden om te kunnen aankopen.
 
De timing kon niet beter, een week voor de open huizen dag! De ideale verkoopkans voor ons. We hadden de knoop doorgehakt, de makelaar kwam langs voor de waardebepaling van onze woning. We hebben toen direct besloten. De makelaar maakte foto’s en een dag voor de open huizen dag stond de woning op Funda. FIEUW dat hebben we gehad dacht ik. Niet wetende dat het nu pas zou beginnen.
 
We hadden het geluk dat onze buren op dat moment ook de woning in de verkoop hadden staan waardoor veel mensen óók bij ons kwamen kijken. Het ging zelfs zo snel dat een paar dagen daarna de eerste biedingen binnenkwamen en wij een bod geaccepteerd hebben. De contracten werden opgemaakt en getekend. Deze koper had gelukkig geen haast en hoefde er pas een paar maanden later in. Zo konden wij onze totale focus op het aankoopproces van de nieuwbouwwoning zetten.
 
Nieuwsgierig naar dit proces? Lees mijn volgende blog op maandag 18 december op onze website www.leverink-assen.nl!